Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  


Exista planete mai bune decat Pamantul pentru viata. Unde putem gasi extraterestri


Exista planete mai bune decat Pamantul pentru viata. Unde putem gasi extraterestri Exista-planete-mai-bune-pentru-viata-decat-pamantul-unde-putem-gasi-extraterestri_size1

Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Ohio au cercetat mai multe sisteme solare asemanatoare cu al nostru.
Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio spun ca in galaxia noastra, Calea Lactee, exista planete chiar mai ospitaliere decat Pamantul. Oamenii de stiinta au analizat 8 sisteme solare asemanatoare cu al nostru, luand in calcul parametri ai stelelor precum marime, vasta sau compozitie chimica.

Unele dintre planetele studiate, se afla la distanta potrivita de stelele lor si par ceva mai calde si mai dinamice decat Pamantul, ceea ce inseamna ca sunt mai propice vietii.

Specialistii americani sustin ca respectivele planete au o temperatura cu 25% mai mare decat cea a Pamantului, fapt care le face mai active din punct de vedere geologic si mai predispuse sa retina o cantitate de apa mai mare decat cea de pe planeta noastra. Iar apa favorizeaza aparitia vietii, chiar daca vorbim doar de forme de viata microbiene.

Pentru acest studiu, cercetatorii americani au folosit date obtinute de un observator astronomic din Chile, scrie Indian Express.

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol