Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  


Profitul Apple, in scadere pentru prima data in ultimii noua ani


Profitul Apple, in scadere pentru prima data in ultimii noua ani Profitul-apple-in-scadere-pentru-prima-data-in-ultimii-noua-ani_size1

Profitul Apple, cea mai mare companie din sectorul IT, va scadea in acest trimestru pentru prima data in ultimii noua ani, evolutie care va trage in jos performantele bursei de la New York, potrivit estimarilor analistilor financiari, agregate de S&P Capital IQ si FactSet, transmite Forbes.
Apple a fost rasfatata de piete in ultimii ani, bucurandu-se de o cerstere exploziva a actiunilor. Apple a devenit in acest an cea mai mare companie listata din SUA, datorita zecilor de milioane de iPhone-uri si iPad-uri vandute.

Dupa lansarea iPhone 5, actiunile Apple au avut initial cresteri, insa au trecut rapid pe un trend descendent, pierzand peste 20% fata de varful de 707 dolari pe actiune atins in aceasta vara.

Estimarile privind profitul pe actiune din trimestrul al patrulea indica un rezultat de 13,48 dolari, sub nivelul de anul trecut, de 13,87 dolari, ceea ce ar marca prima scadere a profitului Apple in ultimii noua ani.

Totodata, compania a fost cel mai important contributor la cresterea profitului sectorului IT din SUA in ultimele noua trimestre, perioada in care a inregistrat un avans de 83% al castigurilor.

Analistii noteaza totusi ca Apple ar putea produce o surpriza in acest trimestru, iar profiturile vor reveni oricum anul viitor, urmand sa creasca cu rate de doua cifre in ultimele noua luni din 2013.

Apple a inregistrat in perioada iulie-septembrie, al patrulea trimestru al anului fiscal 2011-2012, vanzari de 35,96 miliarde de dolari, in crestere cu 27% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, si un profit net de 8,22 miliarde dolari, cu 24% mai mare.

In anul fiscal 2011-2012, vanzarile Apple au crescut cu 44%, la 156 miliarde dolari, iar profitul net a avansat cu 61%, la 41,73 miliarde dolari.

Situatia economica mondiala s-a deteriorat in 2012, pe fondul crizei datoriilor de stat din zona euro si somajului persistent din SUA, unde sfarsitul de an este marcat de impasul politic de la Washington pe tema reducerii deficitului bugetar, care ar putea cauza in 2013 noi obstacole pentru cresterea economica.

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol