Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  


Google o sarbatoreste azi pe Ada Lovelace, considerata primul programator din lume


Google o sarbatoreste azi pe Ada Lovelace, considerata primul programator din lume Google-o-sarbatoreste-azi-pe-ada-lovelace-considerata-primul-programator-din-lume_size1

Astazi se implinesc 197 de ani de la nasterea ei.
Google si-a modificat, luni, logoul, pentru a sarbatori 197 de ani de la nasterea Adei Lovelace, matematiciana si scriitoare engleza, considerată primul programator din lume.

Noul logo o prezinta pe Ada Lovelace (10 decembrie 1815 - 27 noiembrie 1852) stand asezata pe un scaun si scriind cu o pana pe un papirus care "se revarsa" de pe masa din fata sa, formand literele cuvântului "Google".

Nascuta cu numele Augusta Ada Byron si cunoscuta ca Ada Lovelace, ea a fost singurul copil legitim al poetului Lord Byron (cu Anne Isabella Byron).

Ada Lovelace s-a remarcat in domeniul stiintelor matematice si ca scriitoare, fiind cunoscuta in principal pentru colaborarea sa cu matematicianul englez Charles Babbage, cel care a proiectat primul calculator din lume, in 1837, cunoscut ca "Motorul Analitic".

Ada Lovelace a scris primul algoritm pentru un computer, potrivit guardian.co.uk. Ca urmare a colaborarii sale la realizarea "Motorului Analitic", Ada Lovelace este cunoscuta ca fiind primul programator din lume, iar limbajul de programare Ada ii poarta numele, anunta Mediafax.

Ada Lovelace nu l-a cunoscut foarte bine pe faimosul sau tata, poetul Lord Byron, intrucat parintii sai s-au despartit imediat dupa nasterea sa. Ada Lovelace nu a avut o relatie apropiată cu tatal său, care a decedat cand ea avea opt ani.

Lovelace a fost pasionata de stiintele matematice din copilarie, fiind indrumata chiar de mama sa, Annabella, care a fost la randul sau o matematiciana talentata. Aptitudinile sale au fost insa perfectionate de Augustus De Morgan, primul sau profesor in stiinte matematice de la Universitatea din Londra.

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol