Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  


Un asteroid de mari dimensiuni s-a apropiat ieri de Pamant. La ce distanta a trecut


Un asteroid de mari dimensiuni s-a apropiat ieri de Pamant. La ce distanta a trecut Un-asteroid-de-mari-dimensiuni-a-trecut-ieri-pe-langa-pamant-la-o-distanta-de-doar-7-km_size1

Asteroidul Toutatis, onsiderat un corp ceresc potential periculos, are o orbita foarte apropiata de cea a Terrei si trece pe langa noi la fiecare patru ani
Un asteroid de mari dimensiuni, care pluteste in spatiu pe o orbita apropiata de cea a Terrei, a trecut miercuri destul de aproape de planeta noastra, informeaza Reuters.

Desi asteroidul se afla destul de aproape de Terra, nu exista riscul unei coliziuni cu planeta noastra, cel putin nu pentru urmatoarele cateva sute de ani, au declarat, miercuri, astronomii americani.

Asteroidul, denumit Toutatis, trece pe langa Terra la fiecare patru ani. Miercuri, cand s-a apropiat cel mai mult de Terra, Toutatis a trecut la o distanta de 7 milioane de kilometri de planeta noastra - o distanta de 18 ori mai mare decat cea dintre Terra si Luna.

"Nu exista pericolul unei coliziuni cu Pamantul", a declarat astronomul Lance Benner de la NASA.

Cu o lungime de 4,3 kilometri, asteroidul Toutatis pluteste in jurul Soarelui pe o orbita foarte apropiata de cea a Terrei, ceea ce face ca el sa fie considerat un corp ceresc potential periculos in viitor.

Asteroidul a fost vazut pentru prima data in 1934, iar orbita lui a fost confirmata in 1989. In 2004, Toutatis a trecut pe langa Terra la o distanta de doar patru ori mai mare fata de distanta dintre Pamant si Luna.

Astronomii folosesc un sistem alcatuit din radare si telescoape pentru a monitoriza traiectoria asteroidului.

"Stim deja ca Toutatis nu se va ciocni cu Terra in urmatoarele cateva sute de ani", a adaugat Lance Benner, citat de agentia de presa Mediafax.

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol