Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  


Sistemul ERP


Implementarea unui sistem ERP (sistem de planificare a resurselor intreprinderii) are un impact major asupra gestionarii afacerii dumneavoastra. Un sistem ERP va ajuta in structurarea deciziilor de management prin furnizarea de rapoarte cu un grad ridicat de acuratete, timp de raspuns rapid, dar si un mod de organizare relational al datelor. Istoria sistemelor ERP dateaza din anii 1960 cand acest tip de aplicatie software era folosit cu preponderenta pentru asistarea procesului de productie. Primul produs de acest tip a fost MRP (Material Resource Planning).

Desi utile in activitatea de productie, aceste aplicatii nu isi extindeau functionalitatile si spre alte zone de interes pentru o intreprindere precum contabilitate, resurse umane, vanzari.

Decizia finala de a implementa o solutie ERP, care sa va eficientizeze operatiunile si sa aiba un impact major in consolidarea afacerilor dumneavoastra pe termen lung, este o decizie strategica.

Domeniul aplicatiilor software de tip ERP este extrem de vast. Solutiile “standard”, care va atrag cu timpi de implementare de cateva zile si costuri initiale reduse, nu sunt deloc o optiune, pentru ca va blocheaza in ceea ce priveste cele mai importante aspecte: flexibilitatea de a genera business asa cum stiti mai bine si agilitatea in a va adapta sistemul informatic la schimbarile pietei. Apelati la oameni care sunt certificati in implementarea de solutii ERP, cu expertiza relevanta pe industria dumneavoastra, capabili sa inteleaga nevoile organizatiei dumneavoastra si sa faca orice pentru a va construi o solutie completa.

Exista 5 motive principale pentru care companiile implementeaza ERP.

Primul dintre ele este integrarea financiara a informatiilor. Atunci cand CEO-ul incearca sa inteleaga performanta companiei el poate da peste versiuni diferite ale adevarului. Departamentul de finante raporteaza un venit si departamentul de vanzari raporteaza alt venit, fiecare departament avand o versiune bazata pe contributia proprie. ERP creeaza o versiune a adevarului care nu poate fi pusa sub semnul intrebarii pentru ca toti angajatii folosesc acelasi sistem.

Al doilea motiv consta in integrarea cererii clientului. Sistemul ERP centralizeaza cererea clientului din momentul in care reprezentantul de relatii cu clientii o primeste pana cand produsul este dat spre livrare si departamentul de finante trimite factura. Prin localizarea informatiilor intr-un singur sistem, spre deosebire de a-l dispersa in diferite sisteme care nu comunica intre ele, companiile pot tine evidenta comenzilor mai usor.

Standardizarea si marirea vitezei procesului de manufactura este un alt motiv pentru care companiile aleg sa implementeze un ERP. Comapaniile din industria de productie descopera adesea ca multiple unitati utilizeaza acelasi instrument folosind diferite metode si sisteme. Sistemele ERP vin cu metode standard pentru automatizarea catorva pasi din procesul de productie.

Reducerea inventarului este de asemenea un avantaj adus de ERP pentru companii. ERP ajuta procesul de productie sa mearga mai bine si imbunatateste vizibilitatea procesului de indeplinire a comenzii.

Nu in ultimul rand, standardizarea informatiilor HR este un motiv bun pentru a implementa un ERP. In companiile cu multe unitati, este posibil ca departamentul de resurse umane sa nu aiba o metoda simpla de a monitoriza timpul pe care angajatii il petrec muncind sau de a le comunica acestora detalii cu privire la beneficiile oferite de companie. ERP poate rezolva aceasta problema.

Pentru o utilizare fara probleme a sistemului ERP, fiecare utilizator din compania dumneavoastra trebuie sa urmeze un curs de pregatire intens. Programul ideal trebuie axat pe beneficiile strategiei ERP, avantajele unei solutii software de gestiune a resurselor, dar si explicarea in detaliu a functionalitatilor.

Cel mai important atunci cand implementati o solutie ERP este sa nu va asteptati sa atingeti din prima luna de la implementarea solutiei eficienta operationala a liderilor din industrie. Procesul dureaza luni de zile, in care angajatii dumneavoastra se adapteaza si constientizeaza beneficiile aplicatiei.

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol