Navigare rapidă

Ultimele subiecte
» Wireless ipb theme [punBB]
Scris de D1esel Joi 29 Aug - 17:08
» 10 King
Scris de Erpel Vin 29 Mar - 16:31
» Bulletin ipb theme
Scris de MihaiExtremTutorials Sam 15 Dec - 0:24
» Ying-Yang Tutorial
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:34
» Avatar forumotion toolbar
Scris de Lucifer Mar 24 Apr - 11:33
Cuvinte-cheie

edit  


Satelitul cu panze, solutia pentru a curata spatiul de gunoaie


Satelitul cu panze, solutia pentru a curata spatiul de gunoaie  Satelitul-cu-panze-solutia-pentru-a-curata-spatiul-de-gunoaie_size1

The CubeSail, un minisatelit dezvoltat la University of Surrey, ar putea culege din spatiu resturile satelitilor iesiti din uz folosindu-se de o panza pentru a le prinde. Odata misiunea indeplinita, obiectul zburator se sinucide venind spre Pamant cu toata incarcatura care urmeaza sa ia foc la contactul cu atmosfera.

Oamenii de stiinta care lucreaza la proiectul sustinut financiar de compania Astrium spera sa mai degajeze o parte din cele 5.500 de tone de reziduuri care orbiteaza in jurul Pamantului si care pun in primejdie satelitii functionali. Primul satelit "de curatenie" ar trebui lansat pana sfarsitul anului.
Satelitul cu panze, solutia pentru a curata spatiul de gunoaie  Satelitul-cu-panze-solutia-pentru-a-curata-spatiul-de-gunoaie_1
O alternativa la planul celor de la Surrey a fost prezentata in urma cu mai multa vreme, distrugere prin folosirea razelor laser, cu costuri ridicate, insa. Spatiul este foarte aglemorat, in ultimii trei ani inregistrandu-se doua coliziuni din care au rezultat alte resturi care orbiteaza in jurul planetei noastre.
Sursa: yoda.ro

Comentariile utilizatorilor

Fii primul care comenteaza acest articol